sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Säilytin

Järjestelin valokuvakansioitani (tietokoneella, enpä ole juuri vuosiin tilannut paperikuvia... :/ ) ja löysin sieltä kuvia toisesta varsinaisesta tehtävästämme ensimmäisenä opintovuotena. Aiheena oli säilytin. Idean saattoi käsittää monella tavalla;  ei siis välttämättä tarvinnut säilyttää mitään konkreettista vaan säilytin saattoi olla vaikka "hyvien unien säilytyspaikka" tms.

Itse lähdin käytännön tarpeista miettimään säilytintä. En muista olenko jo aiemmin tästä kirjoittanutkin, mutta näissä opinnoissa olen huomannut, kuinka vaikeaa minun on tehdä mitään epäkäytännöllistä, turhaa, vain kaunista, esinettä/asiaa, jolla ei ole mitään varsinaista funktiota. Tiedä sitten mistä se johtuu... Varmaankin osaksi siitä, että olen AINA tehnyt kaikki käsityöni tarpeen pohjalta, ja osaksi ehkä siitä, että AIKA on rajallista, joka taas aiheuttaa sen, että aikaa ei ole muille kuin niille tarpeellisille...

Ensin olin tekemässä vanhimmalle tyttärelleni kirjamaista koteloa satu-cd:ille. Teinkin pari "aukeamaa" lähes valmiiksi, mutta siinä tuli niin monta mutkaa/korjausta/onglmaa vastaan, että ne puolivalmiit aukeamat ovat edelleen jossain vaatehuoneen perukoilla odottamassa inspiraatiota. Voin kertoa, että sitä ei tule.

Sitten yhtenä kokoontumiskertana ope näytti meille kenkäpussin mallia. Siinä tehdään tavallaan melko yksinkertainen pussukka suorakaiteenmallisesta kappaleesta, mutta sivuja ommellessa taitetaan osa keskeltä sisäänpäin, jolloin pussukan päätyihin muodostuu laskokset tms. Kuva ehkä kertonee enemmän kuin selostukseni. :) 

Kankaana on värjäys ja kankaanpainantatehtävässä aurinkovärjätty pellavasuikale, johon tein konekirjontaa. Jossainvaiheessa saimme myös tehtäväksi opetella erilaisia vetoketjuompeluita, joten tässä tuli sitäkin harjoiteltua. Sinänsä en pelkää vetoketjuja; olen niitä ommellut aika paljon. Mutta toki vaikeuksiakin niiden kanssa välillä on. No mutta, tulipahan sekin tehtävä tehtyä. :D Samoin kokeilin konekirjonnan avulla nyörin tekemistä. Tiheällä siksakilla ommellaan edestakaisin nyöriä, jolloin se tavallaan pinnottuu konekirjontalangalla. Pari kerrosta tuohon olisi vielä pitänyt tehdä, mutta aika ja mielenkiinto loppui kesken, sillä melko tylsää puuhaahan se on.. Siksaksin ompelu edestakaisin. ;)




Säilyttimeni ei toimi kenkäpussina, sillä se oli siihen liian lyhyt. Kankaanpalasta ei mitenkään saanut tuon pidempää. Sen sijaan se on tilava, joten sinne mahtuu hyvin esim. keskeneräiset neulomukset, lankakerä ja puikot. Siinä käytössä se nytkin on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti